Wednesday, 27 April 2011

tolong tolong perompak!!!

Posted by missLavender at 20:04

hah entry kali ni I nak share ckit pasal isu terbaru kat kaw perumahan I..hah pasal perompak la..memang jahat gile..eh kalau x jahat x perompak la kan namenye..hahahah..ape tak nye tiap minggu ade je dengar tentang rumah pak dol kene rompak la, pak jabit la, pak tu pak ni..ngeri gak..padahalnye ade je RELA kat kampung kiteowg ni wat ronda ronda kg..tapi perompak ni pun cam siut gak..min care kotor, siap baje mentera ngong ngenggggg ngonggg ngengggg...ha pe lagi mangsa pun terpukau lalu cam memberi je harta dieowng ngan senyum lebau bagaikan dermawan...isk isk isk...cian..ade tu sampai ank dare nye kene perkosa...e ni yg aku geram ni..NAK ROMPAK ROMPAK JE LA..XYAH NAK ROGOL ROGOL!!! eh teremosi lak...ha cedih kan...baru baru ni punye rompak kan, perampok tu p tetak kaki ank owg tu..e tragis la..mintak dijauhkan la...tapi ni nak bagitau la kan, langkah jage jage, bukan nak nuduh la kan, tapi yang perampok ni pendatang asing..e dah la datang negara aku yang aman n makmur ni wat taik lak...x mengenang jasa kan kan..

ha ni I share sikit la langkah jejage rumah u all :


1. before tidur tu pastikan pintu, tigkap, lubang angin and semua yang terbuka di tutup rapat, then dah masuk bilik tidur pun kunci..terutama yang ade anak dara,
2. dahtu jangan la tidur mati sangat..tidur tu terjaga jaga sikit, atleast kalau dengar ade bunyi yang mencurigakan kita dah prepare,
3. dah kalau tidur tu kat bilik tu letak la kayu ke, senang nak beduk perampok, e geram aku,
4. dan lagi cubalah cari petua petua nak hindar dari di pukau, tapi jangan guna cara syirik pulak, perompak xde dosa kowang dapat kang,isk isk
5. ha lagi kalu la banyak nau duit xyah simpan kat umah la, simpan kat bank lagi selamat..
6. then kite hidup la secara bersederhana wlu pun duit banyak, yelah kalu hidup beria ia sgt nampak kaye raye mane taknye mate perompak naik juling jek mandang kite cam duit ngah berjalan gtu..heheheh

ha tu je la yang dapat I share..ape pun mesti selalu ambil lagkah berjaga-jaga. negara kita dah ramai sangat pendatang asing, org xde keje, jadi dieowang sangup buat ape pun untuk hidup..kan kan..hah k sejuk mee rebus aku membebel jek dari tadi..kahkahkah

0 comments:

Post a Comment

 

missLavender(^_^)Y Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting