Saturday, 16 July 2011

tips search husband (>_<)

Posted by missLavender at 11:12
menghitung hari..detik demi detik..
masa ku nanti apakan ada..
ceh ceh...cam kris dayanyi la palk aku..heheeh malunye..sebenarnye xsabar nak p date ni..before pose la katekan..maklumlah xde ikatan sah lagi..klu dh aku mlm ni gak aku ajak die date..waaa gatainye..Mr Remedy jom la amek lesen sah..hehehehe toing toing..(^_^)Y

ha ape pun ade nak share panduan nak cari husband best ni..

1) pilih yang baik dan beragama-..ni penting ni..

2) cari yg sabar dan penyayang-..yelah kalu asik xsabar abis ko hehari makan penyepak berulam terajang kang...n semestinya penyayang tuk syg kite, anak2 kite n also keluarga kite..alamak!!! ade ulat gonggok..jap jap aku gelinye ng menatang nii

3) jgn pilih pada paras rupanya-..dari kerana mata yg mempunyai kuasa..ceh ceh..jgn tgk muke jek ensem ko nak sebat..xsemestinya muke ensem perangai emsem..hati hati tu..

4) hormat orang tua-, ni penting la.. once die nak kan kite die kene hormat kite n org tua kite cam die hormat org tuanye..ha bru berkat hidup

5) seorang pendengar n pendidik yang baik- dalam satu hubungan mesti kene ade benda ni..jgn la time die kite kene dengar je ble prob kite die wat dek..bla jek klu ade mamat camni..

6) lihat pada family nya- ha mane tak tumpah kuah kalau x ke nasi..memangla kadang kadang tumpah kat meja..klau tgk familynye bermasalah dlm hubungan, cara hidup ke, dah tentulah ank akan ikut care didikan familynye..carilah yang baik baik..elak masalah belakang hari..

7) pilihlah yang ikhlas sayang kan kite- memanglah ikhlas tu subjektif.. tapi kite boleh rase n nilainye sendiri.. klu dah x ikhlas wat pe time..bile tak ihlas mane nak datang jujur dlm hubungan tu..

hah ape pun kite sebagai manusia mesti berusaha walaupun telah dinyatakan ajal maut jodoh dan pertemuan itu telah ditentukan oleh NYA...dan percayalah setiap yang dijadikan oleh NYA ade pasangan masing masing...and hope I already choose the best man tu become my life partner till d end..aminnn

1 comments:

MartilaMi on 16 July 2011 at 11:13 said...

WONDERFUL BLOG!
HI! my name's martina and I come from Italy... I'd like you visit my blog and if you want.... follow me! I wait you and your tips!
Thanks! kisses, Marti! ;DDDDD
Glamour Marmalade

Post a Comment

 

missLavender(^_^)Y Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting