Friday, 27 May 2011

tips hilangkan rase marah + geram + yg sewaktu dgnnye

Posted by missLavender at 10:32
hii lately kan I rase nak marah jek..but bile nak marah jek tetibe ade benda yang meghalang jadi xnk marah..
bile nak marh jek tetibe mr remedy wat lawak..adoh die tu sush nak wat lawak..even ni ati ngah marah gile kat die tetibe wa le tersengeh cam kerang busuk..cit podah..nak xnk simpan dulu la ahti yg panas membare bwk ke esok, pastu tulat pastu bln depan n seterusnya lah...hah memang tension...
ni nak share ckit care nak hilangkan marah kat u all..ingat tau marah itu kawan syaitan..x mau k..

1. bile dah rase nak marah tu cecepatlah bla dr tempat yg u all nak marah tu..p jejauh
2. paling mudah p amek air wuduk, ingat Tuhan banyak2..istigfar k..
3. tarik nafas panjang2 n lepaskan perlahan dgn tenag..
4. ha ingat yep..belajar memaafkan n meminta maaf yep..ceh dah mcm fadilah kamsah lah plak aku ni..
5. kalau xle nak baik gak ko g la jejauh n jerit kuat2 pastu sentiase ukirkan senyuman..mesti hilang..
6. amalkan diri ni berfikiran positif..ha gerenti x jadi marah

hah tu je la yang I selalu buat bile nak marah..renung renungkanlah..selamat beramal..(versi dato' fadhilah kamsah) jgn mare =p

0 comments:

Post a Comment

 

missLavender(^_^)Y Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting