Monday, 6 June 2011

jom jalan ke melaka (^_^)

Posted by missLavender at 21:46
hi..entry kali ni nak share ckit kat u all tentang tempat best kat melaka..kikikiki nak wat statement ni I like Melaka..(dlm hati mentang2 la negeri mr remedy ceh ceh)..minggu cuti sekolah ni I n parents p la jejalan kat melaka..tujuan utama nak p zoo melaka n naik cruse yg mengelilingi bandar melaka..yg pntg dpt gak naik cruse yg 1 malaysia duk heboh best kat melaka..kalau u all nak naik naikla pukul 6.30ptg or 7 ptg punya coz mase tu pemandangan cantik sgt iaitu pertukaran dr siang ke malam..so memula nik tu kan petang cam senja gitu..jadi cruse tu gerak pelahan je dapatla tgk perederan mase petang ke malam..memula terang then lampu mule hidup then magrib..ouchhh mcm suasana tu tenag sgt..em sempanjang sungai tu nanti u all boleh nampak sejarah sejarah lame yang di gambarkan pada lakaran kat bangunan, ala2 cam zaman portugis ade, zaman melayu ade, paling cantik bile tibe kat kawasan perumahan ala kampung gitu..seronok la..em cite banyak pun x gune..u all p la..ceh promote melaka la plak...tiket x mahal pun, dewasa RM 10 n kanak kanak RM5..then cruse bwk pusing around 1 hour..ok la kan leh la nikmati pemandangan melaka negeri bersejarah tu...

ni cruse yg bwk kiteorg tp bile mlm cantik la lampu die hidup..hehehe


my parents


ni perkampungan melayu..ala lupe plak ape name die..kikikiki



le nampak gak eyes on melaka tp x la bosa cam eye on m'sia..leh la


bridge ni klu u all nak jln kaki le la seberang sane sini..kalau larat la..

bangunan bangunan yang kat dindingnya dilakar suasana zaman sejarah..

erm lg pun banyak lagi tempat menarik kat melaka...walaupun negeri tu comel jek tp ok la kalau u all nak kunjung negeri bersejarah tu..ceh ceh aku dah mcm pagawai perlancongan melaka la plak kan..hahahahahha

0 comments:

Post a Comment

 

missLavender(^_^)Y Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting